Rugby met contact

Net voor de zomerstop komt het goede nieuws dat rugby met contact vanaf 1 juli 2020 weer mogelijk is voor alle leeftijdscategorieën. Ook het clubhuis mag dan weer open en publiek is van harte welkom.

Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden als het voor de sport noodzakelijk is. Contact is een wezenlijk onderdeel van de rugbysport en dus ook weer volledig toegestaan per 1 juli. Belangrijk is dat de 1,5 meter maatregelen wel in stand blijven buiten het trainen en spelen en dus buiten het veld, ook in kleedkamers en clubhuis, aangehouden moeten worden door senioren. De jeugd hoeft geen 1,5 meter afstand te houden.

De laatste versie van het landelijke sportprotocol van NOC*NSF is hier te vinden: NOC*NSF sportprotocol. Het rugbyspecifieke protocol is per 1 juli 2020 vervallen. Zie voor meer info de site van Rugby Nederland. In oktober wordt naar verwachting de competitie weer hervat.

Vanaf 1 juli mag er weer publiek aanwezig zijn bij trainingen en t.z.t. wedstrijden. Iedereen vanaf 18 jaar en ouder moet wel 1,5 meter afstand houden.

Van half juli tot half augustus is de zomerstop en zullen er geen veldtrainingen zijn. Op zaterdag 11 juli is de seizoensafsluiting van The Wild Rovers.

DELEN
Rugbyclub The Wild Rovers