Seniorentrainingen hervat

Vanaf dinsdag 12 mei zullen de rugbytrainingen van de heren weer beginnen. Wel moet de 1,5 meter afstand in acht worden genomen.

Het kabinet heeft vorige week de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Voor de sport houdt dat in dat per 11 mei ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Samen met de clubs maakt Rugby Nederland het graag weer mogelijk om op veilige wijze op de verenigingen te rugbyen nu dit binnen de kaders van het RIVM per 11 mei ook voor 18+ weer toegestaan is. Uiteraard staat daarbij de veiligheid van alle rugbyers en begeleiders voorop.

  • Het rugbyspecifieke sportprotocol van Rugby Nederland is aangepast. De wijzigingen zijn in het oranje weergegeven. De laatste versie is hier beschikbaar: Rugbyspecifieke sportprotocol.
  • Uitgangspunt van dit sportspecifieke protocol is het door de gezamenlijke sport en NOC*NSF ontwikkelde landelijke en aan het RIVM getoetste algemene sportprotocol. Het landelijke protocol van de NOC*NSF is geüpdatet en zowel in het Nederlands als in het Engels te vinden via de volgende link: NOC*NSF sportprotocol.

Mooi dat alle Rovers nu weer het veld op kunnen om te trainen!

DELEN
Rugbyclub The Wild Rovers