Tweede van Nederland

Tweede van Nederland kopte het Doetinchems Vizier op 13 mei jl. Op zaterdag 11 mei speelde het combinatie rugbyteam junioren Gelre 1 op het sportpark De Bezelhorst om het kampioenschap van Nederland onder 16 jaar in de vierde klasse Rugby Shield. Het Gelre juniorenteam bestaat uit een combinatie van spelers van de Wild Rovers uit Doetinchem, De Duuvels uit Zevenaar, The Pigs uit Arnhem en RC Wageningen. Het Gelre juniorenteam was kampioen geworden in de afdeling Noord en Oost Nederland. De tegenstanders op 11 mei kwamen uit Voorburg, en het Betuwe combinatie team.
Het toernooi is gewonnen door het rugbyteam uit Voorburg dat beide wedstrijden won. Het Gelre 1 juniorenteam is knap tweede geworden en sluit hiermee het rugbyseizoen op een prachtige manier af.
Rugby is een opkomende sport in Nederland en trekt inmiddels steeds meer leden. Ook voor de jonge kinderen wordt al spelenderwijs getraind en wedstrijdjes gespeeld. (foto: Roel Kleinpenning)

DELEN
Rugbyclub The Wild Rovers