Wild Pigs bij Omroep Gelderland

Op 23 april waren de dames van de Wild Pigs te zien in het programma Gelderland Helpt van Omroep Gelderland. Sonja Booms trainde mee met de Arnhem-Doetinchem-combinatie. Kijk hier naar de tv-uitzending en het bijbehorende nieuwsbericht Rugbyclub Wild Pigs zoekt nieuwe leden.

Eerder deze week waren Sheilla en captain Sandra van Wild Pigs, het combinatieteam van The Wild Rovers en The Pigs uit Arnhem, te gast bij Rob Kleijs van het radioprogramma Op de koffie van Omroep Gelderland. Ze vertelden waarom rugby zo’n leuke sport is en dat het een sport is voor iedereen.

‘Het is een eerlijke sport. De scheidsrechter krijgt superveel respect. Na de wedstrijd drink je met zijn allen een biertje.’ Het beeld bestaat dat vrouwen die de sport doen wat mannelijke types zijn. ‘Dat valt in ons team wel mee. We hebben vrouwen die voor de wedstrijd op hakken lopen en tijdens onder de modder komen te zitten, met soms een beetje bloed. We knuffelen gewoon wat hardhandiger’, lachen ze.

Wat is de kick? ‘Scoren en door mensen heen lopen. Weten dat je de kracht hebt om mensen opzij te beuken, dat is een heerlijk gevoel.’ Mocht de belangstelling gewekt zijn: ze zoeken nog leden. ‘Of je groot of klein, snel of traag bent: dat maakt allemaal niet uit. We hebben 15 verschillende posities, met allemaal verschillende eisen.’

Lees het hele bericht en beluister het gesprek hier:  Gelderse rugbydames: “We knuffelen gewoon wat hardhandiger” En train een keer mee om 20 uur op de donderdagen in Doetinchem; rugby is leuker!

DELEN
Rugbyclub The Wild Rovers