Oproep van het Landelijk Jeugd Overleg

07 juni 2016

Voor degenen die mij niet kennen, ik ben Erik Idsardi en sinds 2006 betrokken bij rugby en ARC The Pigs in het bijzonder.
Eerst als begeleider van de TBM, vervolgens jeugdtrainer, jeugdcoördinator, coördinator Gelre en sinds dit seizoen namens Oost (het Gelre gedeelte), zit ik in het LJO.

Voor degenen die het niet weten, het Landelijk Jeugd Overleg heeft als doel Rugby Nederland (de bond) te informeren over beleid aangaande de jeugd. Dit varieert van de regels, toernooien, tot zaken die binnen de districten leven en waar clubs graag antwoord op willen, hoe met zaken aangaande de jeugd om te gaan.
Aangezien we op dit moment geen vertegenwoordiger uit Twente hebben, doe ik nu met Peter Westerhof, overleggen wat Twente hun mening is.
Op dit moment wordt Deventer hun stem niet door een vertegenwoordiger uit Oost doorgegeven, binnen het LJO.
Dit is niet wenselijk.

Zoals het nu in de planning staat, zal er in het komende seizoen meer verantwoordelijkheid naar het DJO (Districts- Jeugd Overleg) verschoven worden, onder andere het gros van de dispensaties zal, binnen het district, door het DJO beoordeeld gaan worden (disp commissie bestaande uit twee DJO leden en het LJO lid).

Vandaar mijn mail om “ons” DJO weer nieuw leven in te blazen.
Dat is de enige manier om onze stem, maandelijks over te brengen bij de bond en zaken binnen het District af te kunnen handelen, in plaats van via een ad interim LJO lid.

Graag wil ik voorstellen, om de communicatie, voornamelijk via de mail te houden en alleen indien echt noodzakelijk, fysiek bij elkaar te komen.
(Afwisselend in Overijssel of Gelderland, gelet op de grote afstanden, binnen ons District)

Graag hoor ik of dit voorstel gedragen wordt.

Verder hoor ik graag of er iemand, als LJO lid, district Oost wil vertegenwoordigen, tijdens het LJO en de communicatie tussen de Oost clubs (het DJO) wil regelen.

Aangezien ik komend seizoen niet meer jeugdcoördinator van The Pigs zal zijn, ben ik bereid dit op me te nemen, echter alleen als dit door alle clubs gedragen wordt en er een DJO Oost wordt opgestart.
M.v.g. Erik Idsardi,
Jeugdcoördinator ARC the Pigs / LJO Oost (Gelre)

DELEN
Rugbyclub The Wild Rovers